LukioTEKO-hanke. 

Digiterveys - TSYK

Turun suomalaisen yhteiskoulun lukio toteutti digiterveys-kurssin yhteistyössä LukioTEKO hankkeen kanssa ja sain mahdollisuuden osallistua muutamalle tunnille ja kertoa niistä hieman.

LukioTEKO-hankkeen tavoitteena on kehittää opiskelijoiden, opettajien ja korkeakoulujen yhteistyötä ja lisätä lukio-opiskelijoille tietoa eri jatko-opinnoista sekä työelämästä.

Digiterveys-kurssin aiheena oli tutustua eri digitaalisiin menetelmiin ja apuvälineisiin terveyden edistämisessä. Oppilaat saivat kurssin alussa itselleen aktivisuusrannekkeet, joiden avulla pystyivät seuraamaan omaa päivittäistä liikkumistaan ja monet kokivatkin sen hyödylliseksi.

Pääsin myös vierailemaan turun ammattikorkeakoulussa jossa meille luennoitiin terveydenhuollon eri sovelluksista ja kuinka terveydenhuolto tulee muuttumaan tulevaisuudessa.  Käynti oli todella mielenkiintoinen ja toi uusia mielipiteitä.



Keskeisiä asioita AMK vierailulla olivat muun muassa robotiikka ja tekoäly sekä niiden pohtiminen eettiseltä kannalta. Sekä erilaiset 
menetelmät kerätä ja tallettaa tietoja potilaista.










Vierailulla opiskelijat saivat myös kokeilla kehonkoostumusmittausta, josta saadaan selville esimerkiksi kehon lihasmassa sekä nesteprosentti. Tietojen avulla voi parantaa omia valintojaan
 juuri itselleen sopiviksi.


 Osana tulevaisuuden terveydenhuoltoa mainittiin myös erilaiset virtuaali- ja lisätty todellisuus pelit. Joita Turun AMK:ssakin suunnitellaan. Virtuaalitodellisuus voi lisätä uusia elämyksiä niidenkin elämään jotka eivät pääse niitä itse fyysisesti kokemaan. Lisäksi ne voivat olla suurena apuna kuntoutuksessa.







Kommentit